If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дайте сега да попитам. Когато натисна спирачките по силно(като се движа около или над 90км/ч), волана или предницата като цяло ми вибрира... (това от износени накладки ли е?) Иначе си спират никога не съм имал проблем.
Аз също го имах този проблем. Дисковете ми бяха като нови занесох ги на стругар и проблема се оправи, но сега пак имам едно леко вибриране и се чудя какво става да го ЕВА.
Аз също го имах този проблем. Дисковете ми бяха като нови занесох ги на стругар и проблема се оправи, но сега пак имам едно леко вибриране и се чудя какво става да го ЕВА.
И какво точно направи стругарът? Какво трябва да му кажа, ако му ги закарам ? Иначе и моите изглеждат като нови....
Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)
Към колегата Spunky - И какво точно направи стругарът? Какво трябва да му кажа, ако му ги закарам ? Иначе и моите изглеждат като нови....
Нека да предположа...Стругарят трябва да ги хване ( дисковете, един по един ) на патронника и да ги центрова по челото, на което лягат към главината, да нямат биене, със стойка с индикаторен часовник, за предпочитане микронен, ако няма микронен, то с часовник с дискрета 0,01 мм. След това да ги престърже с нож твърдосплавен от двете страни последователно, стараейки се да отнема възможно най-малко материал. Като мине с ножа от едната страна пак да провери профилактично биенето на първата база, както и на вече престърганата първа повърхнина и да продължи с втората. Успех!
Last edited by angelovi69; d.m.y г., 17:27.
Основание: престъргване дискове
Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Ако са ти тотал издали багажа каквито и да сложиш няма да сгрешиш,ако не искаш да си блъскаш главата слагай оригиналки.....останалото оставям на по-знаещите,аз сложих Simer,не могат да се сравняват с оригиналните преди да станат тоталки но колата спира добре,марки,цени и мнения много,останалото е личен избор.
И аз смених предни дискове и накладки. Взех дискове марка febi bilstein (Немски някакви) и накладки RAL (http://i45.tinypic.com/5ovzpk.jpg). Всичко ми излезе 200лв. Сега направо е друга колата спира толкова меко без тресене без звуци. Още щом ги сложих ходих да я тествам на пътя 160 - спирачка спират супер. Единствената разлика е в педала сега е някак си по мек(има по голям ход). Какво мислите за тези марки?
Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)
И аз смених предни дискове и накладки. Взех дискове марка febi bilstein (Немски някакви) и накладки RAL (http://i45.tinypic.com/5ovzpk.jpg). Всичко ми излезе 200лв. Сега направо е друга колата спира толкова меко без тресене без звуци. Още щом ги сложих ходих да я тествам на пътя 160 - спирачка спират супер. Единствената разлика е в педала сега е някак си по мек(има по голям ход). Какво мислите за тези марки?
Слагаш нови, вдигаш 160, спираш рязко - браво! Изпече накладките вече, а? И не е полезно за дисковете даже. Има едно правило за около 500км. нормално каране с нови
Comment